Referenciáink2021-09-13T07:08:15+00:00

Beágyazott fejlesztések és C++ programozások

Közel 100 elkészült fejlesztéssel és 20 év tapasztalattal a hátunk mögött komoly tapasztalattal bírunk beágyazott szoftverfejlesztés és C++ programozás terén is. A lista természetesen nem teljes, hiszen sok esetben az ügyfél kérésének eleget téve nem kommunikálunk a fejlesztés részleteiről.

Egészségügy

Ügyfelünk egy nemzetközi orvos elektronikai berendezéseket gyártó cég. Az Egyesült Államokban történő terjeszkedéshez FDA audit megfelelésre volt szükségük.

Fejlesztés: Az egészségügyi szabványoknak való megfelelés volt az első lépés, melyhez komoly dokumentum struktúrát kellett megalkotni. A meglévő folyamatok átvilágításával készült egy hibalista azokról a pontokról, amik nem feleltek meg a kért előírásoknak. Ezt követően elkészítettük a dokumentum struktúrát és kidolgoztuk a végleges szabványokat, folyamatokat és a hozzá tartozó dokumentumokat.

Munkánk eredményeként az ügyfél megkapta az FDA tanúsítványt és mára meghatározó piaci szereplőként van jelent az Egyesült Államokban is.

Fogyasztási cikkek

Meglévő hardverhez volt szükség beágyazott fejlesztésre, AI-val kiegészülve. Desktopon és Raspberry pi operációs rendszeren futó fejlesztés.

Fejlesztés: 0-ról fejlesztett termék, a hardverben futó szoftvert teljes egészében mi írtuk. A termék valójában egy operációs rendszer nélküli pic microcontroller volt, Bootloader-rel és over-the-air update-tel és tartozott hozzá egy postmortem debugging feature is (a hibák rögtön letöltődtek és ez visszatöltődött a gyártónak – mindezt mi a 2010-es években már elkészítettük). A desktop alkalmazás vezérli a teljes rendszert, amihez hozzá fejlesztettünk egy ún. digital signage network-öt, ami már raspberry pi alapon működött. Cute-ban és C++-ban készült a fejlesztés.

Big data, grid computing

Behaviour analysis - viselkedés mintázatokat elemző szoftver fejlesztés Nagy mennyiségű adat (5-10 millió) feldolgozása, majd az ezeken történő keresések megvalósítása.

Fejlesztés: A fejlesztés során nagy szerepe volt a mesterséges intelligenciának (Artificial Intelligence – AI). A cél az volt, hogy beágyazott fejlesztésbe építve, a rendelkezésre álló adatokból pontos következtetéseket lehessen levonni.

Teljes mértékben “Lean-Agile Development” megközelítést használtunk, számos sprinttel, rendszeres irritációkkal.

Autóipar

Egy meglévő hardverbe kellett egy új ECU (Engine control unit) egységet betenni, amihez azonban limitált RAM és ROM kapacitás társult hardver részről.

Fejlesztés: Feladatunk az ECU (engine control unite – motorvezérlő) modul fejlesztése volt, valamint egy bootloader készítése és felkészítése over-the-air update-re. Emellett forráskód optimalizációra volt szükség sebességre, memória használatra és méretre vonatkozóan, hogy a fordítási környezet eggyel optimálisabb bináris állományt hozzon létre.

Munkánk eredményeként 36%-ot hoztunk a kód méreten ekvivalens átalakításokkal, ami már megfelelt a hardver méretének.

Ha tetszettek munkáink és úgy gondolod, szeretnél velünk dolgozni, lépj velünk kapcsolatba az űrlap segítségével!

    Elfogadom, hogy a Codinglab Kft. időnként hírlevelet küldjön számomra