• Pályázati lehetőségek digitális fejlesztésre

Pályázati lehetőségek digitális fejlesztésekre KKV-k számára – Közép-Magyarországnak is!

Régóta figyelemmel követjük és most végre megjelentek a legújabb GINOP és VEKOP pályázatok, amikkel országosan és Budapestet, Pest-megyét is érintően lehet pályázni digitális fejlesztési megoldásokra. 

A digitalizáció szó már-már elcsépelt lett az elmúlt 2 hónapban, hisz az élet olyan szituációt teremtett mindenki számára, amiben sokkal jobban megéltük a digitalizáció adta lehetőségeket, vagy a digitalizáció okozta hiányosságokat. A GINOP-1.2.8-20 és a VEKOP-1.2.6-20 ezen terület fejlesztésére kínál lehetőséget KKV-k számára. A támogatás azonnal lehívható, 100%-os előleg is kérhető.

A legfontosabb tudnivalók

Mindkét pályázat a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatására vonatkozik.

Visszatérítendő támogatásokról van szó, amelyek azonban a vállalások és feltételek teljesítése esetén akár teljes mértékben átalakulnak vissza NEM térítendő támogatássá!

Mindkét esetben a támogatás összege: 5.000.000 Ft – 153.500.000 Ft (ez az alkalmazotti létszám függvényében változik)

A támogatás minimum saját forrás igénye 30%, de 100% lekérhető előlegként. 

Másik fontos kritérium, hogy a támogatási kérelemben a cégkivonatba 2020. április 30. előtti dátummal bejegyzett tevékenység jelölhető meg fejlesztendő tevékenységként.

A VEKOP esetén a pályázók köre Közép-Magyarország Budapesttel együtt (!).

A benyújtás pedig 2020. május 29. és november 2. közt lehetséges (vagy a keret kimerüléséig). A rendelkezésre álló keretösszeg: 18,816 milliárd Ft.

A GINOP-1.2.8-20 esetén pályázók köre országos, kivéve Budapest és Pest-megye.

Benyújtható: 2020. május 29-november 2. közt (vagy a keret kimerüléséig). A rendelkezésre álló keretösszeg 33,3 milliárd Ft. 

Fontos, hogy a pályázónak rendelkeznie kell legalább egy lezárt beszámolóval/SZJA bevallással alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, amelybe az előtársaságként való működés időszaka nem számít bele. Az átlagos statisztikai állományi létszáma 2020. április hónapban minimum 5 fő volt (de ezt még pontosítani kell, mert a benyújtandó dokumentumok közt ennek alátámasztására vonatkozó hivatkozás nincs).

Magyarországon székhellyel rendelkező egyszeres könyvvitelt vezető gazdálkodók vagy kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni cégek vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezetek vagy kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei pályázhatnak. Fontos, hogy ezek mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülnek a 651/2014/EU rendelet 1. sz. melléklete alapján.

Támogatható tevékenységek

 • Önállóan támogatható tevékenységek (az összes elszámolható költség 20-100%-ig) -> Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, beleértve az automatizált termelési rendszerek fejlesztését, gyártási technológiák fejlesztését, folyamatautomatizálási eszközök, szenzor-, és vezérlés technológiák fejlesztését, robottechnológia alkalmazását, intelligens gyártás megoldások beszerzését. 

 • Önállóan NEM támogatható tevékenységek (max. az összes elszámolható költség 80%-ig) közül -> Információs technológia-fejlesztés (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 50%- át érheti el).

 • Új eszközök, gépek beszerzéséhez, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakításához kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések, immateriális javak beszerzése és kapcsolódó (szolgáltatási, tanácsadási jellegű) költségeik (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 20%-át érhetik el).

 • A vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő ingatlan beruházás, kizárólag bővítés, átalakítás, korszerűsítés (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 50%-át érheti el).

 • Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele: előre rögzített szolgáltatói listán szereplő, nyílt kiválasztáson, valamint részletes szakmai előminősítésen átesett szolgáltatóktól igénybe vett, a felhívás 3.4.1.1. o) pontjában részletezett szolgáltatástípusok (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 20%-át érheti el).

 • Képzés: a vállalat fejlődéséhez szükséges, illetve a munkavállalók magasabb szintű munkavégzését elősegítő képzés, amely kizárólag a https://vali.ifka.hu honlapon regisztrált szolgáltatóktól vehető igénybe.

 • Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, melyek célja a gazdasági- termelési folyamatok és az üzemen belüli építmények energiaigényének fedezése megújuló energia előállításával (legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 50%-át érhetik el).

 • Általános (rezsi) költségek (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 1%- át érheti el).

 •  Ingatlan bérlés (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 10%-át érheti el a forgóeszközökkel együtt).

 • Forgóeszköz vásárlás (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 10%-át érheti el az ingatlan bérleti díjjal együtt).

Mi ezekben tudunk tanácsadással, árajánlattal segíteni

 • új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, beleértve az automatizált termelési rendszerek fejlesztése

 • gyártási technológiák fejlesztése

 • folyamatautomatizálási eszközök, szenzor-, és vezérlés technológiák fejlesztése

 • robottechnológia alkalmazása

 • intelligens gyártás megoldások beszerzése

Érdemes élni a lehetőséggel, hiszen óriási potenciál van a digitalizációban. Az elmúlt 2-3 hónap remekül példázta, hogy bármilyen helyzetre fel kell tudni készülni. Ez a két pályázat pont ebben segít. 

Cégünk startupokkal, KKV-kkal és nagyvállalatokkal közösen dolgozik webes alkalmazások és mobil applikációk fejlesztésén keresztül olyan projekteken, ahol döntőrészt adott problémával keres meg minket az ügyfél, amire közösen találjuk meg az ideális fejlesztési megoldást. 

Referenciáinkat itt tekintheted meg. Ingyenes online konzultációra pedig itt tudsz jelentkezni. Keress minket bizalommal, szeretjük a kihívást jelentő, új projekteket. 

Ha kérdéseid merültek fel a témával kapcsolatban, keress minket bátran, vagy jelentkezz ingyenes konzultációnkra, ahol közösen kitaláljuk, milyen típusú fejlesztés illik leginkább a cégedhez!