HRP licensz értékesítő portál2020-05-21T10:46:30+00:00

Ügyfelünk

Szoftver licensz termékek disztribúciójával foglalkozó nagyvállalat

“A CodingLab-bel történő közös munka során egészen másként tekintettem a péntekekre. Aznap voltak az online “Zoom” megbeszéléseink, amiket nagyon szerettem.“

A sikeres projekt átadást követően a megrendelő úgy döntött újabb funkciókat szeretne a portálhoz fejleszteni. A jó partnerkapcsolatnak köszönhetően ezekkel a feladatokkal is minket bízott meg, az új funkciók megvalósításán jelenleg is dolgozunk.

Fejlesztési igény

Egy modern webes alkalmazás fejlesztése volt, havi előfizetéses licenszek értékesítéséhez, összetett rendszerben, ahol a viszonteladó partnerek egy webes felületen keresztül tudnak licensz rendeléseket bekapcsolni, user számot növelni, előfizetést lemondani. Ezzel parallel a viszonteladó által megrendelt licensz termék automatikusan megrendelésre kerül az adott gyártó (pl. Microsoft) szerverén és a licensz jogosultság automatikusan „on the fly” visszaigazolásra kerül, elindul. A megrendelt licensz amellett, hogy a gyártó kiszolgáló szerverén keresztül azonnal aktiválódik, a disztribútor ügyviteli rendszerében is elindítja a beszerzés/értékesítés folyamatát.

Projekt leírás

Zöldmezős projektként egy új, 3 szintű licensz értékesítési portált hoztunk létre. A portált nem csupán a disztribútorral szerződéses viszonyban lévő viszonteladói használhatják, hanem a viszonteladók ügyfelei is, minden olyan vállalkozás, ami havi előfizetéses szoftver licenszeket vásárol. Ezeknek a végfelhasználó cégeknek is lehetőségük van a portálon új licensz előfizetést rögzíteni, az előfizetések számát növelni, vagy előfizetést lemondani.
Az alkalmazás későbbi verziójában egy hibabejelentő ticketing rendszer is integrálásra kerül, ahol írásos formában a felhasználó el tudja érni a portál hozzáértő munkatársait és felvilágosítást kérhet bizonyos termékekről és azok működéséről.
Az oldal elkészítése során a legmodernebb, de jól karbantartható és letisztult technológiákat alkalmaztunk: C#.Net CORE és Angular keretrendszerek. A kinézetnél a jelenlegi trendeknek megfelelően egyedi tervezésű material design megközelítést alkalmaztunk.